Estudiants

T’has plantejat quina mena de treball t’agradaria desenvolupar en un futur? Vols formar-te i alhora treballar?

Si les dues respostes són afirmatives, t’interessarà saber que a la UdL els estudiants poden assistir a classe i al mateix temps adquirir experiència laboral. T’oferim la possibilitat d’estudiar d’una manera molt més atractiva: fer-ho en la modalitat dual.

La Formació Dual és la combinació ideal entre estudiar i treballar. En l’Educació Superior Dual l’empresa es coresponsabilitza de la teva formació en coordinació amb la UdL. Adquiriràs els teus coneixements i competències professionals al 50% entre la universitat i l’empresa.

Gaudiràs d’un seguiment personalitzat al llarg de tota la teva formació per part de dos tutors: el de la universitat i el de l’empresa.

I juntament amb la titulació hauràs acumulat una veritable experiència professional que ja podràs reflectir al teu currículum.

QUINS PASSOS HAS DE SEGUIR SI OPTES PER LA MODALITAT DUAL?

  1. Informa’t be. En aquesta pàgina web trobaràs tots els estudis de la UdL que s’ofereixen en modalitat dual.
  2. Llegeix amb atenció el primer apartat on s’explica què significa la modalitat dual i què implica. Avantatges i inconvenients.
  3. Et recomanem que naveguis per la pàgina web de la UdL i et faràs una idea dels avantatges què te estudiar a la nostra Universitat. Com a exemple entra al SIAU, a l’ORI, al Servei d’Esports per fer un primer contacte.
  4. Abans d’iniciar el tràmit de preinscripció als estudis que has escollit et recomanem que miris les ofertes de treball que es van oferir el curs anterior i que trobaràs penjades a la pàgina web dels estudis que has escollit en l’apartat de formació dual.
  5. Si t’ha quedat algun dubte fes un correu al coordinador dels estudis que has escollit i et contestarà encantat. Això no et suposa cap compromís per la teva part.
  6. Ja només et resta entrar a la pàgina web dels estudis escollits i seguir les instruccions de preinscripció.
  7. Un cop admès, hauràs de seguir les instruccions que trobaràs a la mateixa pàgina web per tal de triar empreses, enviar documentació, fer entrevistes de feina i formalitzar la matrícula. Tots els dubtes que et sorgeixin les podràs també resoldre en la reunió que us oferiran els coordinadors a principi de curs i on us explicaran be les peculiaritats de la formació dual.

OPCIONS PER TRIAR

Tal com recull el pla estratègic de la UdL, la nostra universitat ha apostat per la millora de la qualitat de la docència i per la excel·lència com a fites primordials a aconseguir en totes les nostres titulacions. Es per això que la UdL està impulsant la formació dual i en alternança en àmbits d’enginyeries i en àmbits educatius successivament. Ja són uns quants els estudis consolidats en aquestes modalitats i esperem que en breu ja es puguin oferir algunes més.

Tot seguit trobareu els estudis ja consolidats en què es pot triar la opció dual:

MOTIUS PER TRIAR DUAL / ALTERNANÇA

Adquiriràs competències, coneixements i habilitats a partir de l’acció. Learning by doing

Assoliràs les competències a partir de situacions experimentals reals.

Formaràs part de la plantilla d’una empresa i tindràs els mateixos deures i drets que te qualsevol altre treballador (DUAL). El projecte que desenvoluparàs a l’empresa o institució serà real i hi podràs aportar tot el teu valor i recursos.

En acabar els estudis a més del títol ja podràs incloure al teu currículum l’experiència laboral i hauràs adquirit un major coneixement de les diferents opcions professionals futures.

La teva formació estarà adaptada a les necessitats de l’entorn i per tant la teva ocupabilitat serà molt més alta.

Tant els estudis en alternança com els de Dual us permet conèixer molt be la realitat professional dels estudis escollits.

Motius per triar la formació dual

Tot i la càrrega més gran de treball que suposa treballar i estudiar a l’hora, els alumnes que trien aquesta modalitat ho valoren molt positivament.

En alguns casos la pròpia empresa et facilitarà fer una estada de mobilitat en un altre país dins d’una filial de la pròpia empresa i continuar cursant alguns mòduls en una altra universitat dins un sistema de formació similar…

Posa’t en contacte amb el tutor per descobrir de quines altres avantatges gaudiu els estudiants per triar la modalitat dual o alternança.

 

 

ESTUDIANTS NOUS A LA UDL

 

Benvinguts a la UdL. Estem convençuts que si trieu estudiar a la nostra universitat us acabareu sentint molt satisfets de formar part de la nostra comunitat universitària.

La formació dual va iniciar-se a casa nostra fa pocs anys amb vocació de quedar-se i anar creixent i estenent-se a poc a poc. Pensem que garanteix una molt bona qualitat d’aprenentatge i de posicionament en el mercat laboral.

Si vols conèixer millor la UdL et recomanem que naveguis per la pàgina web i descobreixis tot el que et podem oferir.

Hem seleccionat però, unes quantes adreces per tal que les tinguis més a ma , ja que solen resultar força útils a altres alumnes.

SIAU (Servei d’Informació i Atenció Universitària)

ORI   (Oficina de Relacions Internacionals)

INSTITUT DE LLENGÜES

SERVEI D’ESPORTS

BIBLIOTECA I DOCUMENTACIÓ

 

Estudiants nous a la UdL que volen triar l'Educació Superior Dual

QUÈ HEU DE FER SI VOLEU ESCOLLIR LA OPCIÓ DE FORMACIÓ DUAL?

Si esteu interessats en estudiar algun dels estudis de l’apartat 1, us recomanem que un cop hagueu donat un cop d’ull a l’enllaç de l’estudi, us poseu en contacte amb el coordinador dels estudis corresponents per tal de solucionar tots els dubtes que us sorgeixin i per tal que us informi de tots els passos que heu de realitzar.

ALUMNES DE FORA DE LA CEE

ALUMNES ESTRANGERS NO COMUNITARIS

Cal posar-se en contacte amb el coordinador dels estudis que voleu fer.

Un cop obtingueu l’acceptació al grau o màster cal que sol·liciteu el VISAT D’ESTUDIANT per entrar a Espanya.

Amb el Visat ja podeu venir i obtenir la assignació d’una empresa.

Cal que tramiteu les assegurances necessàries de viatge i de l’estada mentre no tingueu un contracte de treball.*

La UdL d’entrada us indicarà els tràmits per tal que realitzeu pràctiques extra curriculars en una empresa mentre aquesta pugui iniciar els tràmits per poder-vos fer un contracte com a treballador aprenent.

(tramitar l’autorització de treball (AUT05c) i donar-vos d’alta com a treballador).

Si heu de compatibilitzar els estudis d’algunes matèries de grau amb un màster, la durada dels vostres estudis serà superior a la prevista en el vostre visat i haureu de demanar les PRÒRROGUES necessàries i renovacions del permís de treball pertinents.

*Es imprescindible que hagueu contractat una assegurança que cobreixi el viatge d’anada i tornada entre la vostra ciutat d’origen i Lleida. I que esteu coberts per una assegurança de salut i accidents mentre no es formalitzi un contracte de treball. Al SIAU us informaran sobre quines pòlisses us ofereix la corredoria amb que treballa la UdL i d’altres pòlisses interessants.

Recordeu que la normativa espanyola us obliga a poder demostrar que teniu recursos suficients per mantenir-vos (i el sou que pugueu rebre com a aprenents no compta) això serà fonamental per la renovació al cap d’un any del visat.

Un cop finalitzats els estudis, en cas que volguéssiu obtenir un contracte de treball caldria desplaçar-se al vostre país per obtenir una contractació en origen per part de l’empresa que us volgués contractar a menys que pugueu demostrar haver estat 3 anys seguits amb visa d’estudiants.

Consulteu la normativa abans de decidir

Model AUT05a

http://treball.gencat.cat/ca/ambits/estrangeria/cerca_tramits/tramits/autoritzacions_compte_altri/aut05a/

Permís estudiants que treballin

http://extranjeros.empleo.gob.es/es/informacioninteres/InformacionProcedimientos/Ciudadanosnocomunitarios/hoja003/index.html#autorizacion